Assemblea d’Unitat Popular Carraixet

06/10/2008

Crisi

Filed under: General — aupcarraixet @ 12:04

La publicació de número únic “Crisi” és una iniciativa del “Col·lectiu temporal Crisi” i segons diuen al seu bloc : “Volem demostrar que si ens organitzem no cal tenir el govern, el Grupo Prisa, el Grupo Zeta, el grupo Godó o el Grupo Planeta darrera per fer arribar una informació important a tota la població, t’hi apuntes?”
Reproduim el manifest, extret també del seu bloc

“VISIBILITZEM EL GOVERN AMAGAT, CONSTRUÏM UNA ALTRA SOCIETAT”

Època de turbulències econòmiques! Els bancs, ens roben. El 95% dels diners són creats per bancs privats a través de crèdits sense una base en diner real, i a sobre els hem de pagar interessos. Guerres i finances, es retroalimenten. Els poders financers s’apropien dels recursos naturals i humans del planeta, i amb la seva necessitat d’un sistema de creixement exponencial per a poder sobreviure, ens endeuten el present i ens hipotequen el futur sense vergonya. La crisi energètica i el pic del petroli són temes cada vegada més present i inaplaçables, al mateix temps que la crisi alimentària conseqüència de la pèrdua de sobirania alimentaria per la concentració del poder en poques empreses i de l’especulació que es trasllada als aliments bàsics dels països més pobres. I davant d’això, callem? Els moviments socials no volem callar!

crisiBancs i caixes financien empreses assassines mentre insisteixen en fer-nos creure que tenen ànima, s’embutxaquen els guanys, i socialitzen les pèrdues. Els poders financers són immunes al poder judicial i mitjançant el seu poder per crear diner, completament antilegítim i antidemocràtic, aconsegueixen controlar els governs de tots colors en funció dels seus interessos i amordassar o esbombar els mitjans de comunicació de masses segons els convingui. Ja se sap, qui paga mana. Però realment, no som totes les que ho paguem?

Mentrestant, els moviments socials estem coent poc a poc les alternatives, formant grups amb un caràcter local, assambleari i autònom, que s’enriqueixen amb trobades comunes per enxarxar i debatre. Volem ser més autònoms i actives, no pensar que les coses canviaràn per si soles o esperar que els poderosos les canvïn, sinó actuar per a canviar-les, desobeir a la banca, fer un pas endavant. Apostem per l’autogestió de les nostres vides, deixant-nos espai per a ser veritablement lliures, desesclavitzades del treball per compte d’altres i de servir interessos que no són els nostres. Creiem en l’educació de persones lliures, que pensin per elles mateixes. Construïm mitjans de comunicació alternatius, decreixem i compartim recursos i missatges diversos. Estem en marxa!

L’economia real s’ha convertit en un apèndix de les finances, però aquest sistema de creixement infinit topa amb uns límits: l’únic planeta que tenim, amb els seus limitats recursos. Mentre els qui ostenten el poder invisible continuen debatent com serà el nou ordre que rellevarà l’actual crisi estructural, els pobles tenim la responsabilitat d’actuar. El poder no és tal sense obediència i sense por. Els moviments socials som capaços si ens ho creiem, d’oposar-nos a la dictadura econòmica tramada a esquenes de la població i estem construïm una altra societat, ara i aquí. Aquí i ara!

Pots descarregar-te ací la publicació “Crisi” en .pdf

Anuncis

Feu un comentari »

Encara no hi ha cap comentari.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

%d bloggers like this: