Assemblea d’Unitat Popular Carraixet

22/11/2008

El 20-N a València canya a Bolonya!

Filed under: Notícies de la comarca — aupcarraixet @ 13:55

Forta i contundent jornada de vaga i mobilització dels estudiants valencians contra el Procés de Bolonya

Silvia Temprado

El “meninfotisme”valencià es dilueix. Després d’un mes de tancaments i de creixement de la lluita a les universitats valencianes contra la introducció dels nous plans d’estudi, la jornada de dijous s’inicià amb una vaga general als tres campus seguida a partir de les 12 d’una gran manifestació d’uns 18.000 estudiants d’universitat i de secundària. Feia més de 20 anys que no es produïen un nivell de conciéncia i mobilització estudiantil tan grans.

La vaga anà precedida per la formació espontània de barricades amb mobiliari a facultats com la de Geografia i Història, que barraven les portes de les classes, les escales i les entrades al centre, deixant únicament una entrada possible als “esquirols” que eren rebuts per grups de piquets que informaven de la jornada de lluita contra Bolonya.

A altres facultats bloquejos amb grans pancartes o plàstics van ser la seua forma de boicot. En general la vaga va ser molt secundada per l’estudiantat però apenes pels professors.

La manifestació, convocada a València per les Assemblees d’estudiants, les mateixes que romanen tancades des de fa un mes a les seues facultats en protesta contra l’anomenat Espai Europeu d’Ensenyament Superior, va sortir cap a les 12.30h de Blasco Ibáñez recorrent tot el centre de València, per acabar a les portes de la Generalitat Valenciana. Consignes del tipus: “volem una beca, no una hipoteca”, “procés de Bolonya, procés de la vergonya”, “no, no, no! a la privatització”, “ensenyament públic i de qualitat”, “els estudiants no som mercaderia”, o “fóra empreses de la universitat” van ser les més corejades per la gent, en un ambient totalment festiu i cívic al so de les xarangues, dels tabals, les dolçaines, les trompetes i les cassoles. També es llegiren pancartes com “Més val morir acampats que viure hipotecats”. A l’alçada del Rectorat es va cremar un ninot simbólic de l’EEES i a la plaça Tetuan es va fer una asseguda i una performance (teatre).

Pasades les 2 del migdia la manifestació arribava a la Generalitat Valenciana, però l’afluéncia de gent era tan gran que la cúa no passava de la plaça de la Verge. Allà es va llegir un comunicat com a cloenda de la jornada.

És innegable la capacitat de les Assemblees d’estudiants per alçar-se contra alló que creguem una imposició d’un nou sistema educatiu exclusivista i mercantilista, per construir un moviment opositor a Bolonya que no sols manté la seua lluita sinó que l’extén i toca les conciéncies de cada vegada més gent. Però també són innegables les circumstàncies que han fet prendre la flama: serà que els estudiants veuen molt a prop ja la introducció de Bolonya o que ara més que mai troben raons contra la privatització de l’ensenyament i estàn més disposats que abans a donar la batalla. Però la clau de la força està en l’organització i en l’acció conjunta dels estudiants en lluitar sota una mateixa causa i en unir esforços; aquesta és la base. Així, el moviment estudiantil contra Bolonya a València està ben teixit i és fort com per contagiar la resistència a altres col·lectius i com per paralitzar el Procés.

Aquesta gran mobilització del 20N és sols el començament, perquè la lluita no s’atura: continuem recollint firmes, tancant-nos i fent presència activa a la Universitat i a d’altres moviments socials. Perquè la privatització i la mercantilització no sols afecten l’ensenyament. La lluita conjunta amb altres sectors i la solidaritat, son una via important del combat.

Imposició de les directrius europees, de rectors i degans, però, front a la imposició, democràcia, lluita i raó. Una vegada més NO A BOLONYA!

Silvia Trepper
manibolonya2 manibolonya3 manibolonya1 manibolonya4 manibolonya5
extret d’Espai Alternatiu

Anuncis

Feu un comentari »

Encara no hi ha cap comentari.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

%d bloggers like this: