Assemblea d’Unitat Popular Carraixet

16/02/2009

Nota de premsa de la FDDPV i la FVAAC

Filed under: General — aupcarraixet @ 08:46

taula1Passat dissabte a la Casa de Cultura de Sueca tingué lloc una reunió informativa convocada per la Federació Valenciana d’Associacions d’Amics del Coet on assistiren representants de la Federació de Dimonis i Diables del País Valencià i les associacions de pirotècnics PIROVAL i AFAPE.
A la reunió es va fer una explicació de la situació actual de la problemàtica creada per la directiva sobre pirotècnia, valorant positivament les manifestacions del Ministre de Industria assegurant que la festa del foc no perilla, però reclamant que la veu i opinió de les associacions que porten molts anys utilitzant i fent possibles estes festes siguen tingudes en compte.
taula2La seguretat i l’ús correcte dels coets és un objectiu de totes les associacions implicades que volen una bona regulació que permeta mantindre les tradicions valencianes tal com les coneguem.
Per fer possible eixe objectiu indiquen dos camins. El primer seria l’associacionisme entre les colles que faria possible prendre responsabilitats a l’hora de fer les festes. I com a segon seria la formació dels xiquets mitjançant campanyes pel bon ús del coet i que la tradició no es perga.
També es reclamà que es tinga la cultura del foc valenciana com un bé immaterial a mantindre per part del poders públics tant autonòmic i municipal com estatal.
El diputat autonòmic Josep Maria Pañella present a la reunió, va fer pública la proposició no de llei que el seu partit, el Bloc, va presentar a les Corts Valencianes demanant que es contemple el caràcter singular de les manifestacions valencianes de tipus festiu i cultural lligades al foc, i que, en conseqüència, establisca l’excepció de la normativa per a estes manifestacions.
Es tanca la reunió amb la satisfacció de que tot el món del foc està unit i disposat a treballar per mantidre les tradicions centenàries i amb la consciència que cal treball per a continuar obtenint el suport de tots els estaments valencians, institucions, polítics, i associacions culturals, fent escoltar la veu i l’experiència dels grups de foc..
Si el samaruc no pot viure sense aigua, els valencians no podem viure sense foc, no aniquilen una espècie única, gràcies.

Feu un comentari »

Encara no hi ha cap comentari.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

A %d bloguers els agrada això: